Referat 2010

Referat fra beboerrepræsentationens generalforsamling den 28. oktober 2010.

 

1. Valg af dirigent

Birthe Aasted blev valgt som dirigent.

Birthe Aasted godkendte dagsorden og dagsordenen blev vedtaget.

Der var modtaget 2 fuldmagter.

 

2. Bestyrelsens beretning

a)     Formandens beretning forelægges ved Niels Nørby

Formand Niels Nørby fremlagde beretningen.

Først en hilsen fra administrator Ole Zittan, som stadig foretrækker at komme til bestyrelsesmøde frem for at møde op ved generalforsamlingen.

Det afholdes i fornødent omfang bestyrelsesmøder.

Der har i årets løb været enkelte sager, hvor bestyrelsen har formidlet ønsker frem og tilbage mellem beboere og administrator samt haft formidlende kontakt til andre myndigheder.

Niels orienterede bl.a. om, at bestyrelsen har haft enkelte sager, hvor der har været kontakt mellem beboere, administrator og andre myndigheder.

Det har desværre ikke været muligt at få mødelokale i kirken inden for 3. Kvartal, hvorfor generalforsamlin-gen først blev holdt den 28. oktober 2010.

Der blev lovet på generalforsamlingen at sidste referat vil blive vedlagt dette. Grunden til at det ikke er delt ud endnu er pga. sygdom og tekniske omstændigheder.

Det er blevet bemærket at der har været en del vilde fester, som har plaget visse beboere. Der blev opfordret til at beboere som føler sig plaget og føler sig ramt igen og igen, at der skrives til administrator Ole Zittan.

I tilfælde af strømsvigt eller lign. ved porten er der en nøgle til nødåbning enten hos Cavallino, Henrik, vice-vært på tlf. 2695 2416 eller hos Niels, formand på tlf. 3834 8870.

Der er stadig mindre skraldeproblemer med overfyldning af containere. I 99 procent af tilfældene er der ved siden af den overfyldte container en eller flere container med god plads. Det må kunne læres !

Af og til ses problemer med spildte madvarer efter at containerne er blevet tømt. Der kan være en sammen-hæng med de overfyldte containere, eller måske er der tale om manglende tilbinding af skraldeposer. Vi er slet ikke interesseret i at tiltrække rotter, så lad os hjælpes ad med at undgå spild.

Husk også på, at glasaffald (vinflasker mv.) skal afleveres i de glascontainere, som står ret tæt på i lokalområ-det.

Som det nok er bekendt, er det Frederiksberg Kommune som fra 1. november 2010 selv overtager ansvaret for indsamling af husholdningsaffald – med blandt andet skærpede krav til sortering af dagligdagens affald.

Vel kan det være irriterende at skulle sortere affaldet i stadig flere kategorier, men vi må kunne slå fast, at det er i alles interesse, at det sker så korrekt som muligt. En meget udførlig vejledning findes på Frederiksberg Kommune hjemmeside: www.frederiksberg.dk/affald.

Men vi må nok erkende, at der i den grad er container-trængsel i skralderummet!

Det nye skab til ’Farligt affald’ er en del af strategien – og der er blevet uddelt information om den rette brug af skabet – og adgangen til at aflevere farligt affald med viceværten som nøglebærer.

Det gælder stadig, at effekter hensat på lofter, tørrelofter, i kældre og andre fællesarealer uden for beboernes rum udgør en brandfare og er til gene. Alle sådanne effekter skal fjernes.

Strengt taget hersker der et meget tydeligt anarki omkring cykelparkeringen i gården. Ordensreglementet efter-lader jo ingen mulighed for tvivl: Cykler må ikke henstilles i gården, men skal i stedet ned i cykelkældrene.

I et forsøg på at skabe lidt orden i anarkiet vil Mette fremsætte et forslag, som vi ganske vist har behandlet før, nemlig om opsætning af cykelstativer. Vi må se, hvad forsamlingen (og senere administrator) har at sige til det!

Vi skal jo gerne kunne være her alle sammen !

Hjemmesiden lider for øjeblikket af kraftige problemer med de interne links – man kan ikke navigere efter hensigten. Mail-funktionen er også ramt. Men det vil komme til at fungere snart.

Belysning af navnetavler er så vidt vides nu i orden over alt. Vi har i hvert fald ikke hørt andet.

Problemerne med utilstrækkeligt tryk på varmt og koldt vand og deraf følgende utilstrækkelige mængder vand fortsætter, selv om udskiftningen af rør dog er i gang – i et tempo, som en almindelig snegl uden vanskelighe-der ville kunne konkurrere med.

Det gælder stadig om at holde regnskab med tider og problemer (altså dato, klokkeslæt og f.eks. manglende varmt/koldt vand) og rapportere dette til administrator via viceværten (hs1@webspeed.dk), for på den måde at holde pres (eller skulle jeg måske sige tryk) på behovet for udskiftning af rør.

Administrator gør opmærksom på, at defekte blandingsbatterier kan være årsag til problemer med tilbageløb af varmt vand til koldt og omvendt. Så hvis der i en opgang kun er en enkelt beboer som oplever problemer med vandet, kan det nok svare sig at kigge nærmere på blandingsbatteriet.

Ole Zittan bad mig minde om, at dryppende haner eller løbende cisterner omgående skal indberettes til vice-værten. Udbedring vil finde sted uden udgift for lejerne.

Der foregår for øjeblikket forsøg med at lokalisere kilden til det alt for store vandforbrug, som administrator ved opslag har gjort beboerne opmærksomme på.

En opdateret håndværkerliste findes på hjemmesiden. Håndværkerliste vil blive vedlagt referatet.

 

Spørgsmål fra tilstedeværende på generalforsamlingen:

  1. Hvornår tømmes skralde-containerne ?
  1. Hvorfor er der linoleum i opgangene.

Videregives til administrator Ole Zittan.

  1. Der er meget nusset i opgangene og snavset, der trænger til at blive gjort hovedrent og blive malet i opgangene både vægge, karme og døre.

Videregives til administrator Ole Zittan.

b)    Haveudvalgets beretning forelægges ved Mette Krabbenhøft

 

Beretning fra Haveudvalget.

  • Nye krukker indkøbt. 
  • Indkøbt hotencia til krukkerne i sommers og plantet ud i gården efterfølgende. 
  • 2 store grå-sorte kasser til legetøjet indkøbt. Så husk at få børnene til at lægge legetøj på plads ellers må for-ældrene hjælpe til så hele gården ikke flyder med legetøj.
  • Gynge er sat op igen efter stolper er udskiftet.
  • Indkøbt babygynge som desværre allerede er ødelagt og smidt ud !! Der vil blive indkøbt en ny men husk baby-gynge kun er til små børn !!
  • Parasoller indkøbt. Husk at parasol skal slås ned når I har brugt den/dem ellers holder de ikke sommeren over.
  • Der var en gartner som fældede kastanjetræet da det var sygt og der blev beskåret træer og det lille grantræ blev hevet op da det var gået ud.

Der vil blive indkøbt 1 mindre juletræ som vokser meget langsom. Det vil få julelys på i slutningen af november.

Og der vil blive sat gran i krukkerne i julemåneden.

Der blev forsøgt at holde fastelavn i gåden men efter opslag i alle opgangene og kun 2 havde tilmeldt sig blev arrangementet desværre ikke til noget.

 

  1. Indkomne forslag fremlægges ved Peter Kastoft

Følgende forslag er alle indkommet inden fristens udløb.

a)     P-pladserne i gården skal markeres med numre, så bilister der vil parkere i gården kan se, at pladserne er optaget af beboere. Beboere som betaler P-plads skal udstyres med en P-mærkat fra ejendomsadministrationen. Ulovlig parkering i gården bør udløse en afgift.

 

Peter Kastoft orienterede om at der var 2 selskaber som kunne tage opgaven mht. P-afgift i gården.

Det ene var gratis og det andet kostede en sum penge at implementere og drive licenser til biler osv.

P-pladserne kan i gården overtages af et privat parkeringsselskab f.eks EURO-Park så den ulovlige parkering forhindres og lovlige afgifter kan udskrives.

Til dette forslag var der stor tilslutning. En enkelt mente dog at det ikke var godt med ”fremmede” i gården. Generalforsamlingen bad derefter bestyrelsen gå videre med dette forslag til Ole Zittan, og høre hans mening.

Ole Zittan havde ikke kommentarer til P-afgiften. Det vil sige at der kan gåes videre med det.

Der var diskussion i forhold til parkeringspladserne er steget til 400,- kr. pr. mdr. pr. plads og loftværelserne er ligeledes steget til 500 kr. pr. mdr. Der blev vedtaget at gå videre til administratoren i forhold til stigningerne.

Og der vil blive opfordret til administratoren at vi får malet i opgangene.

b)    Der foreslås anskaffet cykelstativer til gården, og der peges på en model til 4 cykler, 2 på hver side, så de ikke fylder så meget.

Der var blevet undersøgt mht. cykelstativer i gården men de tilstedeværende på generalforsamlingen ønskede ikke disse. Dog er nogle bange for at gå ned i cykelkældrene.

Barnevogne og lign. må ikke stå i opgangene pga. brandfare !

c)     Skrald mv. foran forretningerne i gården bør fjernes (rotteplage)

Det blev besluttet at opfordre til at administrator Ole Zittan om at gøre noget ved problemet så han får for-retningerne til at rydde affald mv. op efter sig.

Peter Kastoft orienterede om at de to forretninger ud mod Peter Bangs Vej har ansøgt om at få lavet et affaldsrum men at de ikke har fået svar fra ejer eller kommune om dette endnu.

d)    Eventuelt

Der blev opfordret til at cykelvogne og barnevogne bliver stillet i barnevognskuret i gården

 

  1. Årsregnskab ved formanden

Kontingent 2011: Forslag på 108,- kr. (uændret i forhold til 2010)

Godkendelse af regnskab og kontingetforslag.

 

Regnskabet og forslag til uændret kontingent i 2011 blev godkendt.

  1. 5. Valg:

På valg til bestyrelsen er:

Ib M.C. Nielsen (indtrådt i 2006 – modtager genvalg) Ib Nielsen blev genvalgt.

Niels Nørby (indtrådt i 1998 – modtager genvalg) Niels Nørby blev genvalgt.

Inge Wallin (indtrådt i 2004 – modtager genvalg) Inge Wallin blev genvalgt.

Bestyrelsen opfordrer kandidater til at stille op ! Der var ingen nye der ønskede at stille op.

 

  1. 6. Suppleant til bestyrelsen:

Bestyrelsen genopstiller Anne Knudsen. Anne Knudsen blev genvalgt.

 

  1. 7. Revisor/revisorsuppleant:

Bestyrelsen genopstiller Edel Pedersen som revisor. Edel Pedersen blev genvalgt.

 

  1. 8. Eventuelt.

Snerydning i vinter gav mange problemer da der var meget isglat – håber på bedre sne/is-rydning til næste vinter.

Formand og bestyrelse takkede for et godt møde!

 

 

Referent Mette Krabbenhøft

Konstituering

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

Koordinator, haveudvalg: Tine Frellesen

Beboerkontakt, teknik & IT: Peter Kastoft

Formand for haveudvalget: Mette Krabbenhøft

Musik & allround: Ib M.C. Nielsen

Formand for bestyrelsen, kasserer: Niels Nørby

Haveudvalg: Inge Wallin

Suppleant: Anne Knudsen

Revisor: Edel Pedersen

Revisorsuppleant: Ingen valgt